Ветко и Маринела Арабаджиеви били жертви на Нотариуса

|

Ветко и Маринела Арабаджиеви били жертви на Мартин Божанов-Нотариуса. И не само те – банкерът Петя Славова също е била изнудвана от него, пише Crimesbg.com.

Ветко и Маринела са използвали услугите му, за да освободи сина им Вълчо от следствения арест. След това те се обърнали към него за да подготви и върне екстравагантните олигарси от Испания у нас.

Твърди се, че именно Нотариуса им подшушнал кога да избягат от България. Той обаче пропуснал да ги предупреди да вземат със себе си и Вълчо. Така младежът се озовал зад решетките, изкупвайки грешките на родителите си.

След това Нотариуса не успял да им уреди бързо излизане от родния арест. Той ги убедил да се предадат с уверението, че ще лежат максимум 72 часа. Но вместо това престоят им на топло се проточва месеци наред, което разсипва здравето на Маринела. Тя все още се възстановява от ужаса. Още по-тежко изтърпява ареста си Ветко, който бил на крачка от лудостта, ако се вярва на съкилийниците му.

Известните богаташи били принудени да се отчитат на Нотариуса в кеш всеки месец, въпреки че сметките им бяха запорирани.

Божанов също така настоявал Арабаджиеви да му водят нови заможни клиенти. Най-много го блазнел свата на олигарсите Миню Стайков, както и Веселин Денков, чиято половинка Ивайла бе в тясното обкръжение на Маринела по онова време. За негово нещастие Денков и Стайков излезли костеливи орехи. Те отказали да станат жертви на рекета. Нещо повече – Ивайла Бакалова единствена се осмели да покаже лицето му пред обществото, представяйки сензационни и скандални записи как той изнудва мъжа й със стотици хиляди евро.