Радостин Василев пусна пълния ЗАПИС от скандалния Национален съвет на ПП, който разтресе държавата

|

Бившият депутат от “Продължаваме промяната” Радостин Василев разпространи пълния запис от онлайн заседанието на Националния съвет на партията, проведен на 21 срещу 22 май тази година.

Аудиото бе качено преди минути в профила му в социалната мрежа.

“Както обещах днес, предоставям пълен запис от онлайн Национален съвет на ПП, проведен на 21.05. срещу 22.05”, написа той във Фейсбук.

Припомняме, че по-рано днес на пресконференция Василев пусна част от въпросния запис. В него се чува Кирил Петков как обяснява, че ще “изперат” Бойко Борисов, че правителството се синхронизира с посолствата, че председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е казала, че ще се заобиколят правилата за еврозоната. Както и, че “докато Бойко се страхува от Гешев, ще има правителство”.

От разговор между Кирил Петков и Асен Василев става ясно, че част от бъдещите ключови позиции – ДАНС, главен секретар на МВР, НСО, са одобрени от посолствата.

Логично записът предизвика бурни реакции и крайни оценки сред политическите сили и не само.

Преговарящите за правителство с втория мандат ГЕРБ и ПП-ДБ видяха в действията на Василев опит да се провали съставянето на кабинет.

Самият Василев, който се присъедини към ПП след като напусна ИТН, заяви днес, че не е съгласен с преговорите за редовен кабинет между ГЕРБ и ПП. Затова напуска и започва свой политически проект.