„Продължаваме промяната“ е основният виновник за кризите в държавата, каза Станислав Балабанов

|

„До преговори за коалиция ще се стигне, но при условие – без Кирил Петков и Асен Василев в изпълнителната власт. Решенията идваха от тях, съобщенията до парламента идваха от тях. Поради тази причина председателят на Народното събрание беше свален. Логично е тях да ги няма в изпълнителната власт“.

Това заяви в „Тази сутрин“ Станислав Балабанов от „Има такъв народ“.

„В „Продължаваме промяната“ има много кадърни хора, но за съжаление заради управлението на Министерския съвет парламентът беше превърнат в гумен печат“, каза той.

Според него третият мандат в последното Народно събрание е държан от Корнелия Нинова, за да се продължи продаването на оръжия за Украйна.

Референдум за „смяна на политическата система“

„Тази идея не е изгодна нито за Бойко Борисов, нито за Корнелия Нинова, нито за Кирил Петков. Нашата идея е един път завинаги да дадем демократично оръжие на хората, за да могат да имат влияние върху политиците“, посочи Балабанов.

Енергийната криза

„Преди пет месеца Александър Николов, министър на енергетиката от ИТН, даде възможност за алтернатива – България имаше възможност чрез определена система като Германия и Гърция да потребява и плаща, за да може цените на газа да са нормални. Тогава Асен Василев каза „не“, обясни той.

„Продължаваме промяната“ е основният виновник за кризите в държавата”, категоричен е той.

Натискът по границата

Според него нелегалните мигранти се дължат на проблемите в институциите.

„В последния парламент седем месеца имаше коалиционно правителство и министър на вътрешните работи в лицето на Бойко Рашков. Като че ли никакви реформи не се направиха. Знаем от предходното статукво какво е състоянието на границата, къде отидоха парите за огради и в какво състояния са. Граничната полиция работи в мизерни условия. Оказа се, че МВР един път е оказвало чадър по границата и един път е оказвало чадър над наркотрафикант. Какво трябваше да се случи в държавата – наркотрафикантът да убие две момичета, мигрантите да убият двама полицаи, за да се стегне институцията“, посочи кандидат-депутатът от „Има такъв народ“..

“България трябва да влезе в еврозоната, страната ни е готова за Шенген, а ако има различни възможности България трябва да ограничи зависимостта си от руски петрол”, каза на финал Станислав Балабанов.