Радостин Василев хвърли бомба: Обади ми се шефът на ДАНС и ми каза, че… (видео)

|

Ето какво още заяви Радостин Василев по време на пресконференция, на която пусна скандален запис от Националния съвет на ПП.

“Това, че записите са от службите. Службите са моя лаптоп и моя хол”, каза той.

“Обади ми се шефа на ДАНС, който ми каза, че имало сигнал за заплаха от най-високо ниво за мен. Искали да ми навредят. Това е единственият ми досег със службите, че ще се предприемат действия по превенция. Не е коментирано с президента и извънземните”, разкри той.

Василев каза, че Петков го е попитал готов ли е да направи крачка настрани в името на това да има правителство и той е отговорил, че ще го направи, но при условие кой ще бъде министър на спорта.

“Денков каза, че си е избрал министър и ми даде името на корупционер. С четирима колеги отидохме в централата на ПП и след разговори с Петков стигнахме до Димитър Илиев, който е страхотен. Той обаче каза, че не може да подкрепи това, защото е противно на принципите му. Аз не мога да бъда министър в правителство с ГЕРБ, нито в правителство на малцинството, подкрепено от ГЕРБ”, сподели още Василев.

“Никога досега държава от ЕС или НАТО не е искала от нас да координира ръководителите на службите си. Вероятно сте чели законите за ДАНС и разузнаването, знаете как стават избора, назначаването и уволняването. Идеята някое име да бъде консултирано е антидържавна и влиза в рамките на Наказателния кодекс. Друг е въпросът, че в последните 20 години има случаи, в които се преценява приемливостта и неприемливостта на лице. Но да бъде предоставен списък, който да се консултира, покрива няколко члена от НК. Записът ще е свободно разпространен и сигурно и прокуратурата ще се поинтересува от него”, обясни Радулов.

Той допълни, че в записа се чува как Василев заявява, че правителството ще изтрае само една година.

“Гражданско движение “Силна България” ще прерасне в политически проект”, посочи Василев, допълвайки че се е чудил дали да не излезе от политиката.

“Не се пазаря с никого. Нито с Кирил Петков, нито със Слави Трифонов. Няма 10 часа записи. Може и да има, но аз имам само този”, изтъкна той.

“Снощи в 10 часа се свърза с мен ръководството на ДАНС и от днес имам охрана. Тепърва ще се уточнява на база на какво се взимат тези действия. Аз още не съм запознат защо”, каза той относно заплахите срещу него.