Радев: Искам да видя министър на отбраната, който ще работи приоритетно за сигурността на страната ни (видео)

|

Президентът на България Румен Радев участва в третото издание на дипломатическия форум в Анталия по покана на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Темата на международното дипломатическо събитие тази година е посветена на насърчаването на дипломацията, като средство за преодоляване на кризите.

“Ескалацията на войната в Украйна расте, тя се развива. И какъв може да бъде изходът? При всички възможни изказвания, които слушам от световни лидери, не можем в никакъв случай да взимаме решения, които могат да доведат до разрастване на този сблъсък”.

Президентът посочи, че стигне ли се до ядрено оръжие “всичко губи смисъл”.

По отношение на плануваната на 8 март ротация, Румен Радев каза, че напоследък наблюдава “странни критерии за оценка на министри”.

“За Тагарев казват, че той трябва да освободи поста, защото той не прави достатъчно за Украйна, което е висша форма на нихилизъм”.

“Кога ще попитат българите дали харесват Тагарев и какво прави той за сигурността в страната?”, обърна се Радев към некоалиционните лидери.

“Аз искам да видя министър на отбраната, който ще работи приоритетно за сигурността на страната ни”, подчерта президентът.

Вижте повече във видеото на БНТ: