Нови разкрития за хеликоптера, изчезнал край Гърмен

|

Появиха се нови и доста интересни подробности във връзка с изчезналия край Гърмен хеликоптер. Преди минути стана ясно, че екипаж на вертолет “Кугар” е задействан със задача да участва в издирвателна операция по търсене и спасяване на пилот на частен хеликоптер, изчезнал край гоцеделчевското село. Това посочват от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Вертолетът “Кугар” е излетял в 14.01 часа от авиобаза Крумово. Военнослужещите от ВВС се включват в издирвателната операция в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване при авиационни произшествия.

Искането е на Координационния център по търсене и спасяване към Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация”.

Междувременно се появи информация, че хеликоптерът, който изчезна край Гърмен и този, който през месец юли прелетя ниско над плаж “Градина”, са собственост на една и съща фирма. Тя е “Авио отряд Варна”.

Припомняме, че в разгара на летния сезон, в ранните часове на Джулай морнинг, хеликоптерът прелетя опасно ниско над плаж “Градина”, където много хора се бяха събрали да посрещнат изгрева.

От него бяха изхвърлялени хартийки с лика на Тодор Живков, а хора висели от вратите на хеликоптера. Свидетели разказват, че хеликоптерът е кръжал близо 15 минути над залива. Преминал не само изключително ниско над хората, но и над лодка.