Нинова: Предадохте надеждите на хиляди хора и станахте пералня за Борисов

|

БСП напусна пленарната зала след изнесените записи от Радостин Василев.

Лидерът на партията Корнелия Нинова обяви в декларация от името на групата, че това е “абсолютен международен скандал”.

“Едни групировки си мерите силите в момента. Нашата ПГ няма да участва днес в това заседание, което представлява кулминация на задкулисието. Днес напускаме залата”, заяви Нинова.

“Предадохте промяната, енергията на площадите и надеждите на хиляди хора, днес от носители на тази промяна станахте пералня за Борисов. И миялна на мръсните ръце, които ще пипат конституцията”, обърна се тя към ПП-ДБ.

Нинова отбеляза, че анонсираните записи се оказали не манипулирани записи от службите, а онлайн заседание на НС на ПП-ДБ.

“Можете ли да продължите спокойно дебата сякаш нищо не се е случило? Същата ли е ситуацията, както отпреди половин час? Не, не е. От тези записи става дума за отказ от национален суверенитет. За кулминация на паралелната държава и задкулисието, овладяло България години наред, за скрити договорки на коалицията на имунитетите”, заяви Нинова.

“Как мислите, че гледат на влизането в еврозоната, заобикаляйки правилата? Как се чувстват тези лидери днес и дали ще подкрепят такава бъдеща коалиция на омерта, имунитетите и т.н.? Става дума за отказ от национален суверенитет – изречението за смяна на шефовете на службите с такива, съгласуване с посолствата”, каза тя.

И обвини ПП-ДБ, че правят парламентарен преврат.

Нинова уточни, че БСП е поискала Гешев да си ходи много преди ПП да се появят. Реформа трябва да има, но не с тази цел, защото тя сега е да изперете Борисов. Според нея целта е да се смени “Гешев с Пешев”, който да е удобен и да започнат по същия начин да се отнасят с други, които не са им удобни.