Нинова: Хора, прогледнете как 10 души се гаврят със 7 милиона!

|

Това, което виждаме днес, е висша форма на лицемерие и демагогия.

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира исканата оставка на шефа и подуправителя на НЗОК и случилото се в парламента вчера.

“Вчера се избиха за подуправителя, казаха си думи, които са нечувани, от трибуната се замеряха с обвинения и днес се прегърнаха и вкупом ще молят и двамата да си подадат оставките”, заяви Нинова в кулоарите на парламента.

“Лицемерие и дъно в държавното управление. Не може да се управлява така държава. Хора, прогледнете как 10 души се гаврят със 7 милиона”, избухна Нинова.

По думите й това е временно примирие преди следващия взрив. Според нея следващият взрив ще е до края на декември и той се казва “Конституция”, защото по думите й “там жестоко ще се избият” как да си разпределят съдебната власт. “На кого ВСС, на кого инспекторат, на кого прокуратура”, каза Нинова.

“Съжалявам, че двата вота на недоверие не минаха. Единственият нормален изход за държавата и хората е това правителство да си отива”, каза още тя.

“Чакайте да видим дали ще има оставки в НЗОК. Това че ги помолиха, не значи, че ще има.. Това не е ненормална ситуация – да молят за оставките на тези, чиито кандидатури вчера бяха избрани с бой и с псувни”, подчерта Корнелия Нинова.