Иво Сиромахов: 43 дни българските депутати са в кръчмата, плащаме им около 3 млн. лв. само за заплати

|

Тв водещият Иво Сиромахов направи безпощаден анализ на всичко, което се случва в родния политически живот след поредните избори. И даде много пресен пример близо до нас.

“Тази неделя се проведоха парламентарни избори в Гърция и още на следващия ден гръцкият президент връчи мандат за съставяне на правителство на спечелилата партия „Нова демокрация”. Партията веднага върна мандата неизпълнен. В същия ден гръцкият президент връчи и втория мандат, който също беше върнат неизпълнен. И пак същия ден президентът връчи и третия мандат, като и той беше върнат в рамките на деня.

В крайна сметка само 3 дни след изборите, Гърците вече имат назначено служебно правителство и те ще гласуват на нови предсрочни избори през юни. Ама това е в демократична Гърция. А как е в България, друга демократична държава? Днес сме 53 ден след изборите и вторият мандат още не е връчен. Тук всичко е яваш-яваш. Не си даваме много зор.

Петър Дънов е казал, че българинът цяла зима ще изкара в кръчмата, а като дойде лятото започва да бърза. Изгубеното време иска да го навакса и в следствие на това си причинява голяма вреда.

Дънов е казал и друго: Способността за времето е много слабо развита у българина. И българските политици са така. Вече почти два месеца – нищо! Вече два месеца българските депутати са в кръчмата или по-точно в депутатския бюфет, а като наближи 10 юни ще се юрнат да бързат.

Новото народно събрание започна работа преди 43 дни. Знаете ли колко закона са приети от тогава до днес? Нула! Нито един закон! Знаете ли колко ще ни струва на нас данъкоплатците това загубено време? За тези 43 дни трябва да платим на депутатите около 3 милиона лева само за заплати! Явно парламентът ни е „Времеубежище“ за скъпо платени мързеливци!”.