Депутати поискаха смъртно наказание за Тагарев

|

Смъртно наказание за “лицето Тагарев” (военният министът Тодор Тагарев- бел. ред.).

Tова внезапно поиска депутатът на “Възраждане” Ивайло Чоргов.

Причината  е ако и тази сделка се провали, въпреки милионите, хвърлени за нови “Страйкър”-и.

Съпартиецът му Николай Дренчев посочи, че виновникът за разходите е в залата – министерството изпълнява разпореждания от депутатите. “Проектът за инвестиционни разходи е предложен от МС, но ние като жалък гумен печат подписахме всичко, което те поискаха. Отговорност носим ние. Тук, в тази зала са хората, които бъдещите поколения ще посочат като виновни за случващото се – за обезлюдяването, за колапса в здравеопазването и социалната сфера. Тук са хората, които пляскат милиарди на чуждата индустрия, вместо в нашата”, заяви Дренчев.

“Психоатаките продължават, но ще се абстрахирам от тях”, каза министър Тагарев и благодари за подкрепата на проекта за инвестиционни разходи. “Днес ще направите малък празник, поне за сухопътните войски, в които над 35 г. чакат нова бойна техника”, заяви той.

Той отхвърли и критиките за работата с правителството на САЩ – то работело по този начин с над 60 страни по света, почти целия демократичен свят. И подчерта, че всички количества и срокове са уточнени в договора. “Има ясен график. Договорът предвижда значително индустриално участие. Очакваме то да доведе до значим индустриален ефект не само за производство, но и за последващата поддръжка на тези машини. Ще имаме работа за десетилетия в резултат на този договор”, оптимистичен бе министърът.

Тагарев добави, че ще има серия от договори, това е само първият. Доставката на боеприпаси и производството им е предмет на други договори и вече се водят разговори за производство в България “изцяло или поне частично”.

Според него бил избран и най-добрият вариант за плащане.