Денков: Напоследък президентът много често казва неща, които не са верни (видео)

|

Премиерът Николай Денков коментира пред журналисти написаното от президента в празничния ден, че се правят опити за подмяна на историята. Той отговори и на вицепрезидента, че управляващите искат да сложат ръка на службите.

“Денят на Независимостта е забележителен урок за това, че единението и волята са пътят за постигане на националните идеали и защитата на българския интерес.

Той е още по-важен днес, когато се борим с множество кризи, проблемите на обществото се заглушават, когато се правят опити за подмяна на историята ни, а държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости”, пише Радев на страницата си във Фейсбук.

“Напоследък президента много често казва неща, които не са верни. Ще дам най-ясния пример – когато говори за изкривена история, много често неговите аргументи всъщност се базират на изкривената история, а не на истинската история на България”, заяви акад. Денков.

“Нека по делата всеки да бъде съден. Това, което искам, е да служа на България и да помогна тя да се развие като нормална европейска държава. Всяко действие, което извършваме, е подчинено на тази ясна цел. Самата дискусия около службите се води в Народното събрание и тя трябва да е силно експертна”, подчерта премиерът Николай Денков.

Вижте повече във видеото на NOVA: