Борисов за записите на ПП: Всичко това са го говорили и пред нас

|

Съединението прави силата, това трябва да ни води. В момента държавата е много слаба. Всъщност по-нестабилна не е била никога.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти във Велико Търново.

„Европа също не е стабилна, стреля се по премиери, убиват се президенти. Как да се обединим. Направихме големия компромис – ГЕРБ безусловно се даде, макар и като първа политическа сила. ДБ не мога да ги коря за изпълнителната власт, имаха трима министри, но министъра на туризма дори не го и запомних как се казва“, каза той.

„Направих компромис с партията, със себе си, с нас, само за да има някакво обединение. Убеден съм, че съединението прави силата“, добави Борисов.

По думите му Търново се е разраснало, но международният път минава в средата на „чаршията“. „Това е чудовищна работа. Цариградско е по-малко запушено от вашия главен път“, каза той.

Политикът призна, че хората го питат кога ще омете ПП. „Една жена се червосваше, хвърли червилото, вика „Хайде, хайде““, каза той.

Според него съдбата винаги си знае своята работа.

„Докато строяхме църкви, манастири, джамии, пътища, санирахме, усвоявахме еврофондове, бяхме в чакалнята на еврозоната, имаше нулева миграция, а хората се подведоха по т.нар, „промяна““, заяви Борисов.

Тогава той си помислил, че може би той не е прав, а може би другите са прави. Но след като чакал 4 години, вече вижда каква е ситуацията. По думите му Русия със санкции има по-голям ръст на икономиката от България.

„Сутрин се водят дебати по студиата и такъв въпрос няма. Значи не е важно. Сега „Хемус“ стои 3 години, обрасла в бурени. Значи не е важна“, констатира той.

„Трябва да ви кажа, че истински съм притеснен от усещането, че хората пак очакват от нас. Няма ги вече парите“, изтъкна той.

„Не искам да коментирам тези записи, които текат. Аз съм сигурен в тях, защото тия неща са ми говорили на мене. Те не са се крили от това. Така беше направена 4-листната коалиция. С кеша. Знаеше се на кой колко. Какво се правят сега на изненадани. Да, медиите не ги пускат тия работи, но чрез Фейсбук достатъчно хора се запознаха“, каза Борисов.

„Всичко това са го говорили пред нас“, добави той и се прекръсти.

„На всеки може да се случи катастрофа и казах на колегите от ГЕРБ да не коментират, но да пратиш да преасфалтират, за да не може да се проведе повторна експертиза. Сега, ако съдът иска повторна експертиза, край. Всичко е провалено. Това е проблем на морално чистите“, заяви лидерът наГЕРБ.