Бойко Борисов: Не ме е страх от Кирил и Асен

|

Шумен имаше шанса с кмета му, с нашата организация – всичко, което поискат, да им бъде направено. Започвам с пречиствателната станция за питейни води. Включително и за Хитрино държавата даде 10 милиона. Тогава мюфтията ме нарече свой брат. И владиката помогна. И когато имаше риск от взрив, отидох с шефа на пожарната на място. Това е разликата! Училища, старчески домове, улици – 25 големи инвеститори. Като сложим и съседите ви от Търговище и „Шише джам“ искам да ги попитам – при тази цена на електроенергията, рискът е поне 27 хиляди души да останат без работа. Това заяви във включване по Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в спортна зала „Арена“, изградена със средства на кабинета „Борисов“.

“Мислех да ви говоря за цени на бензин, за газ, за храни. Вие виждате всеки ден. Ако ме питате дало ме е страх от Кирил и Асен – не ме е страх. Истински ме е страх как наивно колегите от Европа и съседните държави се отнасят към АЕЦ „Запорожие“. Трябва да вдигнем шум. Да отидат в Брюксел, МААЕ и Вашингтон, защото тази централа трябва да е под голяма охрана. При една евентуална авария в АЕЦ „Запорожие“ „всичко приключва“. Който може да избяга в Канада, може, които останем тука, пак ще бъдем първи в Европа по онкозаболявания. Ние сме в тотален риск! Това трябва да се спре! Те си играят с нашия живот и здраве и като на руска рулетка падат снаряди и ракети около ядрена бомба. Каква по-голяма опасност има за Европа и за нас?!”, предупреди Борисов.

“Умолявам и президента Радев, и кабинета, да положат всички усилия за нашата сигурност. Ние произвеждаме ток, но ако гръмне реакторът в “Запорожие”, нищо няма да произвеждаме. Не може Путин да си играе с живота и здравето на територията на Украйна и да ни заплашва и нас! Ами Корнелия Нинова, която заявява, че трябва да се отдръпнем от подкрепата за Украйна и от „продължаващото подклаждане на конфликта с нови сили и въоръжение“?! Г-жа Нинова преди малко каза, че БСП няма да допусне военен конфликт. Нейната партия част от Европа ли е? Нейната позиция е категорично да се отдръпнем от Украйна. 5 млрд. лв. изнесоха от вашия джоб. Обявените коалиционни партньори БСП и ДБ имат нови взаимоотношения. Едновременно с това, което казва Нинова, Христо Иванов настоява президентът Радев да събере ръководствата на политическите сили от 47-то Народно събрание…Консултативните срещи при президента и назначените от него министри нямат широка легитимност. Само че сега „Да, България“ искат Радев да обере пешкира.

Христо, кой назначаваше в ДАНС, НСО, МВР? Шефът на Военното разузнаване – назначен от Петков, Нинова, Слави и компания. Шефът и главен секретар на Вътрешна сигурност, назначен от Кирил Петков, Христо Иванов и коалиционните партньори. Ако на тези места бяха нашите назначения, които ПП изчегъртаха, те щяха да имат позицията на ГЕРБ, каквото и да им струва това”, каза още лидерът на ГЕРБ.

“Ние и нашите кметове вчера загасихме осветлението на паметниците на Съветската армия Така че Христо, институциите, които отговарят сега са ваши! Не прехвърляй отговорност. Взеха парите за Хемус, сега щяхме да сме стигнали Търново, щяхме да правим възела между Търново и Полски Тръмбеж. Похарчиха 1,200 млрд. лв. „Промяната“, които се опитваха да ме унижат с повтарянето „Борисов хвърляше пари през джипката“, но тогава всички кметове и общини, без значение от партията, получиха средства от правителството на ГЕРБ. А тях две години тях ги няма. Нито един инфраструктурен проект. Ние сме строили по законен начин. Само Рашков говореше за чували с пари, две години чакаме да ни ги покажат. И да покаже тези, на които “съм изял костите”, ама те се оказаха живи и здрави. А за “подслушването”… уж хиляди, а няма нито един ден. Пак нищо не се доказа. Всичко беше срещу нас. Но какво и Гари Каспаров каза: „ГЕРБ е единствената партия, която има правилна позиция – и за мира, и за войната“.

2 октомври е дотолкова важен, доколото ще видим накъде ще е се „лашка“ страна. Не сме перфектни, но измъкнахме страната от няколко кризи. Днес ги беше страх, но обявиха бедствено положение заради мигрантите. Но помните, когато ГЕРБ се справи, защото с единия крак бях в Брюксел, а с другия в Истанбул, за да може България да е с улева мигранция. Но при нас като дойде владиката казва: “Да внимаваме”. Затова трябва да бъдем внимателни, защото човек може да сгреши, без да иска. Човешко е да се сгреши. Но като си сгрешил, трябва да излезеш, да се извиниш, да се поправиш. Но такова чудо като тези… Но направят ли правителство, те ще изкарат няколко месеца. Те са ни вкарали в дълг, в борч, който расте всеки ден. И тези пари трябва да ги върнем ние. Откъде ще ги изкараме – държавата с най-ниския данък? Но оттук насетне, ако има политици и политическа воля – и тука Радев днеска правилно каза – оставете личните нападки. Но същото важи и за тях. Останат ли тези след 2-ри на власт, борчовете отиват на 50 милиарда”, прогнозира Борисов.

“Много неща са поправими, защото имаме златна родина. Произвеждаме всичко – и жито, и месо, и мляко, и сирене, и кашкавал, и олио. Пълни са полята със слънчоглед. Въглища в Маришкия басейн – колкото искаш. Произвеждаме ток. 45 лева е токът на “Козлодуй”, който дава в момента. Кой ни вдига цените, питам? Аз вярвам на мъдростта на българите. Те, когато явно сме били в грешка, ни поставиха в опозиция. Но сега е друго. Желая ви да сте живи и здрави! Много пъти съм вадил държавата от кризата, включително и от ковид кризата. Ще се оправим и този път!”, увери той.