Нинова: Румен Радев бави много втория мандат

|

“Какво да реши това Велико народно събрание, за какво е то. Какво ще променим, но не искам да коментирам, защото не знам какво точно искат колегите от ДПС”.

Това заяви Корнелия Нинова от кулоарите на Народното събрание в отговор на въпрос какво мисли за предложението на ДПС да се свика Велико народно събрание.

“Всичко това, което се случва в последните седмици, е най-жестокият удар по институциите, който се е случвал. Много съжаляваме, че никой не ни чу. Трябваше да се съберем всички, да излъчим важните задачи за България, да определим срок и да направим надпартийно правителство, в което няма политически лидери, да го контролираме от парламента и досега поне на първо четене да сме разгледали бюджета. За нас най-важен си остава бюджетът”, каза тя.

“Всички тези техни записи, грозотии, които вадят, пречат на истинския процес, който трябваше да е бюджетът”, допълни лидерът на БСП.

“Очевидно първата и втората политическа сила оставят приемането на бюджета в зависимост от това какво мнозинство ще се излъчи. Отговорността е изцяло на Бойко Борисов”, добави тя.

“Румен Радев бави много втория мандат и не мога да разбера защо. Вероятно печели време, за да се разпадне всякакво мнозинство и да управлява със служебния кабинет. Ролята на президента в момента е да събере всички и да търси консенсус, а не да разединява”, посочи тя.