Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще

|

Тази коалиция във вида, в който е, няма видимо политическо бъдеще. Вече подкрепата е твърде ниска. Тенденцията е пределно ясна. Продължаването на същата политика, независимо от оставката на Христо Иванов, няма как да промени нещо. Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана, посоката е надолу. Причина за изборния резултат е и суетата на ПП-ДБ.

Това заяви в ефира на БНР Радан Кънев, който отново е избран за евродепутат с листата на ПП-ДБ.

“Суетата да искаме да управляваме сами с 1/4 от депутатите и с подкрепата на партия, която е по-силна от нас, в случая ГЕРБ”, поясни той.

“Очевидно за всеки беше, че партия с 60 депутати да поиска цялата власт и подкрепата на партия с над 60 депутати е такъв риск за самата партия, която го прави, и особено за нейните министри, които слага жертва в изпълнителната власт, че няма накъде.

Трябваше да си дадем сметка на какво обричаме тези хора, които изпращаме да вършат реформи. Първо на безпомощност да вършат реформи. Второ – на безкрайно опитни в мръсната част на политическата игра политици, като обкръжението на Борисов и Пеевски, ти ги поставяш на волето”, обясни Радан Кънев.

“Да се управлява с ГЕРБ днес вече е невъзможно”, категоричен бе евродепутатът. И допълни, че “всякакви възможности за работа с ГЕРБ са проиграни в голяма степен поради присъдата, която българският избирател произнесе над нас”.

“Ако искаме да обърнем процеса, вече сме закъснели и нямаме никакъв лукс на време”, подчерта Кънев.

“Това, което трябва да направим, е цялата коалиция да излезе от дребните партийни егоизми и да се огледа към нуждите и легитимните интереси на хората, които ни подкрепиха, и тези, които не ни подкрепиха”, изтъкна той.