Проф. Коларова: ПП няма никакви перспективи за участие във властта

|

За “Продължаваме промяната“ няма никакви перспективи за участие във властта. Това е пределно ясно на всички, включително и на тях самите.

Това заяви председателят на Българската асоциация за политически науки проф. Румяна Коларова в интервю за “Фокус”.

Според нея присъствието на “Продължаваме промяната“ в политическото пространство ще бъде единствено и само благодарение на електората на “Демократична България“.

“Тяхната подкрепа се сведе между 2 и 5% от тези, които е получила общата коалиция, защото е пределно ясно, че минималната подкрепа за “Демократична България“ едва ли може да слезе под 7%”, каза тя.

“Продължаваме промяната“ ще се превърне в нещо като фирмена марка, която е залепена за тази коалиция. Техните претенции във властта бяха прекалено големи и очевадно подплатени с неспособност да комуникират и да осъществяват политически мерки“, добави проф. Коларова.

Заявката на “Продължаваме промяната“, че ще бъде опозиция, по думите ѝ е спорна.

“Опозиция е партия, която в момента не е в управлението, но запазва шансовете си в бъдеще да бъде. От гледна точка на тази перспектива “Продължаваме промяната“ няма особени шансове за това. Ако продължава така, тя няма шансове да бъде и в парламента. Заявките за реванш са опит да се създаде някакво самочувствие в условия на електорална катастрофа“, обясни тя.

Нейното мнение е, че следващи предсрочни избори ще бележат края на политическото битие на “Продължаваме промяната“.