Преспи по 2 метра и стотици блокирани камиони по пътя Варна – Добрич (снимки)

|

Второ денонощие е затворен пътя Варна – Добрич.

Стотици товарни автомобили са блокирани. За леките има обходен маршрут през Балчик.

Има аварирали тежкотоварни автомобили в района на село Любен Каравелово. Тировете пречат на снегопочистващите фирми да изчистят трасето и да осигурят нормалната проходимост на пътя.


(Снимка: Фейсбук/Деница Маврова)

Третокласният път Балчик – Добрич е отворен и преминаването през него се осъществява без проблеми.

Край Аксаковска панорама колоната от автомобили е огромна. Някои от шофьорите чакат повече от 24 часа.

Продължава почистването на преспите и падналите дървета, както и отстраняването на авариралите автомобили по пътя Варна – Добрич и по път път Тръница – Бдинци в област Варна. Това съобщиха от АПИ.

На места преспите достигат до метър и половина – 2 м. Поради силния снеговалеж, бурен вятър и снегонавяванията пътят е затворен от 17 часа на 19 ноември т. г. Снегопочистващите машини са на терен и при необходимост ще се включи и допълнителна техника.

Движението се осъществява при зимни условия по третокласните отсечки в област Варна: път III-207 Ветрино – Калоян, път III-2072 Ветрино – Вълчи дол, път III-2702 Добрич – Суворово и по път III-2901 Суворово – Аксаково. Ограничен е трафикът на автомобили над 3.5 тона по път III-2902 – Аксаковска панорама – Кичево.


(Снимка: Радио Варна)

В област Шумен за снегопочистване е ограничено движението по път III-7005 Изгрев – Тодор Икономово в района на с. Тъкач. Трафикът се осъществява по обходен маршрут: с. Тъкач – Каолиново – път I-7 – с. Пристое. Работата продължава и е планирано до края на деня движението да бъде възстановено.


(Снимка: Фейсбук/Галин Димков)

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.