Ново лице на bTV Новините – “Мис телевизионен чар” (снимка)

|

От 27 май 2023 г. към екипа водещи на bTV Новините се присъединява Бесте Сабри, съобщиха от медията. Репортерката ще се включи в представянето на допълнителни емисии новини през уикенда в рамките на предаването „Тази събота и неделя“.

Кратките емисии предлагат най-важното до този час, както и международни, забавни и светски новини в 8:00, 9:00 и 10:00 часа.

Бесте Сабри е родена в град Шумен, където завършва Езиковата гимназия ‘‘Никола Вапцаров‘‘. Учи журналистика в Шотландия, а после и магистратура със специалност „Международни отношения“ в Абърдийнския университет.

Присъединява се към екипа на bTV Новините през декември 2020 г.

За кратко време се откроява с таланта си да открива и отразява важни новини и събития с хуманитарна насоченост. Сабри получава високата оценка на колегите си и високото признание „Репортер на годината 2021“. В началото на февруари 2023 г. тя е част от специалния екип на bTV, който заминава за Турция часове след опустошителното земетресение. За работата си при отразяването на човешката трагедия със съпричастност тя бе удостоена с отличието „Достойните българи“ на 24 часа и получи наградата „Мис телевизионен чар“ от Дарик.

Бесте Сабри ще продължава и работата си като репортер, защото както самата тя казва – това, което я вдъхновява, са човешките истории.