Дори не знам какво да обещая, толкова счупена държава, не знам как се управлява, каза Бойко Борисов (видео)

|

“Регионът винаги съм го разглеждал като много важен и не го казвам от куртоазия. Етническата толерантност, разбирателството… Някои помнят и възродителния процес. Единственият шанс на България да е мощна и единна е толерантност между религиите и между всички българи”.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в тервелското село Зърнево.

“Бил съм упрекван и за най-добросъседска политика с Турция. Помните Ердоган го включиха на конгреса на ДПС и каза “моя приятел Бойко Борисов”. А той води страната еднакво добре и за християни, и за мюсюлмани. С него сме се разбрали, че българските турци са мост на приятелство и от двете страни гарантират сигурност и просперитет”, подчерта той.

“Инвестициите ни за последните 10 г. са повече от тези за предишните 60 г. Същото сме правили и за Кърджали, Момчилград. Над половин милиард пращахме всяка година, за да им оправим инфраструктурата. Пътища, проходи, ВиК… И като си тръгвах, оставих 1 млрд. и 200 млн. лева да продължат да правят ВиК, 1 милиард им оставих да довършат “Хемус”, каза Борисов.

“Няма да говоря за цени и горива. Всеки от вас е заредил гориво и е бил в магазина да купува. Но точно в този край, дето има всичко, колко трябва да си неук и неспособен, за да предизвикаш да ти вдигат цените на всичко – царевица, жито, ечемик, пшеница. Кое наложи да ви се вдигне олиото? Вие сте основен износител на ток. Кой допуска да ви вдигнат тока?”, попита той.

“Тези са ни най-лесните избори, защото нашият съюзник е гладът, инфлацията и високите цени. 12 г. имахме ток 80 лв и 2.20 лв горива. Виждате и от вчера кашквалът лети с по 10-20-30 процента. Дори не знам какво да обещая. Толкова счупена държава не знам как се управлява”, каза лидерът на ГЕРБ.

“Всяка домакиня си пази мазето, за да има нещо за черни дни. Ние така пазихме фискалния резерв. 12 милиарда не ги пипахме. Ще им трябва и до края на годината 2 милиарда, за това че лъгаха, че ще вдигат пенсиите”, отбеляза той.

“Икономиката и бизнеса на дотация, компенсират се ток и газ. Докъде ще излезе сметката?! Българите се оставиха година и половина да слушат глупости”, каза Борисов.