Борисов: Няма да угаждаме на Кирил Петков (видео)

|

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се среща днес с кметове и съветници от Област Силистра.

“Разбрахме се с Кирил Петков – изберете вътрешен министър, който да е неутрален, да си гледа работата, да е отдалечен от всички, професионалист. Г-н Петков предложи тогава този министър. От самия министър разбираме, че е молен два дни да стане министър. Той служеше при Бойко Рашков като шеф на БОП-а. Това не са случайни хора, доведени са от ПП. Впоследствие разбрахме, че те ходят в министерството, кадруват, с една-единствена цел, да преследват политическите опоненти”.

Това заяви той пред журналисти в Дулово.

Борисов изтъкна, че се е срещал само един път с министърът на МВР Калин Стоянов: “Срещата беше какво правим по Шенген”.

Борисов категорично заяви, че никога не е нарушил и няма да наруши думата си – на МВР няма да се меси.

“Моля колегите (от ПП), ако не са доволни от резултатите от изборите, ако искат да донапълнят с калинки МВР… Хайде да се върнем, как беше сложен зам.-министърът на МВР? Момчето е добро, но единственото му добро е, че е бил охрана на Кирил Петков. И той израсна до зам.-министър. А Темелакиев за какво го смениха онзи ден? Аз му казах на Денков, все пак някой трябва да понесе отговорност за това, което се е случило, и той уволни зам.-министърът Темелакиев”, посочи той.

Според него, не е нужно да има оставка на Калин Стоянов. “Ако има оставка на министъра, трябва да си отиде и Денков. Аз смятам, че категорично не трябва да си ходи Стоянов”, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

“Не е на ГЕРБ МВР министърът, по никакъв начин”, заяви той.

На въпрос каква ще е позицията на Мария Габриел по темата, Борисов отговори: “Няма да угаждаме на Кирил Петков. Дай да сложим и другия му бодигард да стане министър…”.

“От нас ПП няма да срещнат подкрепа нито за ДАНС, нито за МВР. Като изтъквам, че нито Тончев познавам, нито Калин Стоянов. Неистовото желание да се закопчаят службите и да се извършват незаконни арести, вече е опасно”, отсече лидерът на ГЕРБ.

По отношение на вота на недоверие Борисов заяви, че е проявил мъдрост и търпение. “Поканих Асен Василев, благодаря, че дойде веднага в кабинета ми”, каза Борисов.

“Работиха с Теменужка Петкова, даже и в момента са на среща с Деси Атанасова, Петкова, Данчо Цонев”, каза още той.

Относно слуховете, че може да се кандидатира за президент, той заяви: “Аз президент можех да стана като бях на 43 години. Като главен секретар на МВР имах 90% рейтинг”.

“За моето си его, за личната си кариера съм направил толкова, че не може да ме стигне никой. А това, че проявявам разум, не искам да се карат българите… Не знам откъде е дошло”, добави той.